Gezinsbegeleider (Jeugdzorgwerker B)

Functieomschrijving

Gezinsbegeleider (Jeugdzorgwerker B)
Amsterdam, 24-32 uur

Functieomschrijving
Door de verschuiving naar een steeds jongere leeftijd bij aanmelding, is het IMH team op zoek naar een gezinsbegeleider/jeugdzorgwerker B voor onze doelgroep 0-3 jaar.

Ben jij de zorgprofessional die gezinnen met een (huil) baby of hele jonge kinderen wil helpen?
Wil je ouders/verzorgers helpen bij het leren omgaan met het huilen, niet willen slapen, niet willen eten van hun kind en ouders weer vertrouwen geven in het ouderschap? Vind jij complexe en kwetsbare (gezins)situaties interessant en kun je daar goed mee omgaan? Dan ben jij de jeugdzorgprofessional die we welkom heten in ons team. We investeren graag in jou met trainingen en een (interne) opleiding volgens de Infant Mental Health visie.

Door de verschuiving naar een steeds jongere leeftijd bij aanmelding, is het IMH team op zoek naar een gezinsbegeleider/jeugdzorgwerker B.

Wat ga je doen?
Als gezinsbegeleider/jeugdzorgwerker B ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van gezinnen met een (huil) baby of een heel jong kind in hun thuissituatie. Je doet dit vanuit de IMH visie, wat betekent dat je moet kunnen afstemmen op mogelijkheden en beperkingen van zowel ouders als kind. De zich ontwikkelende ouder-kindrelatie staat hierbij centraal.

Als gezinsbegeleider draag je bij aan een gezonde ontwikkeling en het opbouwen van een veilige band tussen ouders en kind. Je maakt daarbij gebruik van de inzet van Video Hometraining (VHT) om goed afgestemd contact van positieve en adequate interacties tussen ouders en kind(eren) te bevorderen

Je hebt affiniteit met de IMH visie en wil je hier graag in ontwikkelen. Je hebt specifieke kennis van de ontwikkeling van baby's en peuters en ervaring in het begeleiden van hen en hun ouders. Je hebt kennis van psychiatrische problematiek bij ouders en in hoeverre dit van invloed kan zijn op de ouder-kindrelatie.

Vereisten

Wat heb je in huis?


 • Een afgeronde relevante opleiding, minimaal hbo (Pedagogiek, MDW, SPH).
 • Minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in het werken als ambulante gezinsbegeleider met ouders met psychiatrische problematiek en/of complexe gezinssituaties en/of gezinnen waarin veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is.
 • Registratie bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of registratie voor indiensttreding.
 • Kennis van zowel de normale ontwikkeling als de psychopathologie bij jonge kinderen.
 • Je werkt graag met gezinnen uit verschillende culturen en achtergronden.
 • Je bent een gekwalificeerde video-hometrainer (VHT/VIPP-SD) (harde eis).
 • Affiniteit met de IMH-visie is een pre.
 • Ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek.
 • Initiatiefrijk, slagvaardig, proactief en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je functioneert zowel zelfstandig als goed in een team.
 • Flexibel inzetbaar. Uren, werkdagen en werktijden in onderling overleg.
 • Je hebt de beschikking over een auto, gezien de omvang van de regio waarin we opereren. Het werkgebied van het IMH-team bestrijkt het gehele werkgebied van het Kabouterhuis. Het IMH-team werkt vanuit drie locaties in Amsterdam West, Noord en Zuid-Oost. Vanuit locatie West bedienen we onder andere de gezinnen uit regio Zuid-Kennemerland.


Arbeidsvoorwaarden
Het dienstverband is in eerste instantie voor bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging. Je salaris is conform de cao Jeugdzorg en in overleg afhankelijk van de werkervaring. MOC ’t Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, korting op Ov-jaarkaarten, een fietsenplan en scholingsmogelijkheden.

Locaties en uren
Wij zoeken 2 medewerkers, 1 medewerker voor het IMH team (dit team werkt vanuit drie locaties in Amsterdam West, Noord, Zuid-Oost), 1 medewerker voor het IMH team, Amsterdam West (vanuit deze locatie bedienen we onder andere gezinnen uit de regio Zuid-Kennemerland).
De vacatures zijn voor 24- 32 uur afhankelijk van jouw beschikbaarheid.

Wil je meer informatie?
Voor meer informatie kun je per mail reageren naar solliciteren@kabouterhuis.nl. Wij komen graag met je in contact!  Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kan je ook kijken op werkenbijkabouterhuis.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.