Jeugdzorgwerker B/ Gezinsbegeleider

Functieomschrijving

Ben jij de zorgprofessional die gezinnen met jonge kinderen van 0 – 7 jaar begeleidt? Wil je ouders en verzorgers helpen bij het leren van omgaan met problematiek? Vind jij complexe en kwetsbare (gezins)situaties interessant en kun je daar goed mee omgaan? Dan ben jij de jeugdzorgprofessional die we welkom heten in ons team. We investeren graag in jou met trainingen en een (interne) opleiding volgens de IMH visie.


Wat ga je doen?

Als Jeugdzorgwerker B (gezinsbegeleider) leg je verbinding tussen het jonge kind (0 - 7 jaar) en de ouders / opvoeders. Je observeert, analyseert en begeleidt het gezin thuis en/of op de locatie met de inzet van diverse methodieken. Je begeleidt ouders in de problematiek van kinderen en de acceptatie rondom deze problematiek. Je hebt daarbij een belangrijk aandeel in de gezinsdiagnostiek. Zowel in de aanpak als in complexe situaties stem je af met de regiebehandelaar op wie je kunt terugvallen.


Training en opleiding: een investering in je deskundigheid
Onze professionals voeren de werkzaamheden uit vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. Hierin staat de ouder-kind relatie centraal. Wij bieden de mogelijkheid je via onze Jonge Kind Academie te ontwikkelen. Daarnaast biedt ’t Kabouterhuis op een aantal locaties nieuwe behandelgroepen voor jonge kinderen met autisme tussen de 3 - 5 jaar. Ook hierin kunnen we je (verder) trainen en opleiden.


Vereisten

Wat heb je in huis?

  • een afgeronde opleiding HBO- MWD of een afgeronde opleiding HBO-pedagogiek of een WO opleiding
  • minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in het werken met ouders met psychiatrische problematiek en/of complexe gezinssituaties. Of gezinnen waarin veilig opgroeien niet vanzelfsprekend i. Of je hebt werkervaring in de GGZ volwassenenzorg
  • registratie bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of registratie voor indiensttreding
  • kennis van zowel de normale ontwikkeling als de psychopathologie bij jonge kinderen
  • je werkt graag met gezinnen uit verschillende culturen en achtergronden
  • affiniteit met de IMH-visie is een pre
  • ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Zowel in ambulante trajecten als op de groep
  • initiatiefrijk, slagvaardig, proactief en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden Je functioneert zowel zelfstandig als goed in een team
  • flexibel inzetbaar. Uren, werkdagen en werktijden in onderling overleg.


Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar. Je salaris is conform de CAO Jeugdzorg. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring: maximaal € 3.888,56 bij een fulltime dienstverband ’t Kabouterhuis kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, korting op Ov-jaarkaarten, een fietsenplan en scholingsmogelijkheden.


Locatie en uren

Het betreft een tijdelijke vacature voor de locatie Amsterdam Zuidoost vanaf 1 februari 2021 voor 32 uur per week. 


Wil je meer informatie? Mail dan naar solliciteren@kabouterhuis.nl Wij komen graag met je in contact! Voor meer informatie kun je ook kijken op werkenbijkabouterhuis.nl. Solliciteren kan via de sollicitatiebutton onder aan de pagina.


De vacature wordt gelijktijdig, zowel intern als extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. 


Acquisitie stellen wij niet op prijs.